Орлетата оцеляха срещу болярите с двама контузени, рискът с ненапълно излекуваните не сработи

Орлетата оцеляха в ада на стадион „Ивайло“ и с минималната загуба с 1:2 оставиха живи шансовете си за реванша в баража срещу „Етър“ с бонуса гол на чужд терен. Отбеляза го Радослав Кирилов с ювелирно изпълнение в 72-та мин. Анти Рениа подхвана атаката по десния фланг, а Флорент Боджадж отклони центрираната топка към непокрития си съотборник, който стреля технично по диагонала към далечната греда и с нейна помощ порази целта. Броени секунди след това голмайсторът отново обстрелва Христо Иванов, който обаче се разтегна до десния страничен стълб на вратата си и опази мрежата си. Нови два тежки удара трябваше да понесат пиринци в хода на мача, след като рискът с ненапълно излекуваните играчи не сработи. Таранът Преслав Йорданов издържа по-малко от десетина минути, преди да сe свлече край тъчлинията без намеса на противников футболист и да се прибере на един крак в съблекалнята. Вместо него влезе Манол Чапов и това предизвика допълнителни вътрешни рокади. Смяна поиска в началото на второто полувреме и железният боец Антон Костадинов, а юношата Методи Стефанов се вложи максимално, за да не позволи да се почувства липсата на ветерана. В един момент се обостри травмата и на Рениа, но етническият албанец настоя да довърши срещата. Болярите узакониха превъзходството си през първото полувреме с попаденията на Ерик Почански в 26-та мин. и на Самб Бадара в 32-та мин. След почивката обаче решиха, че са свършили работата си, и зелено-белите се възползваха за радост на групата фенове, които пропътуваха разстоянието до старопрестолнината ни да подкрепят любимците си. От лекарския екип засега се въздържат от категорични прогнози кой от контузените има шансове да се завърне в строя за сблъсъка на ст. „Христо Ботев“ идния понеделник.
„ЕТЪР“: Хр. Иванов, Пашов, Скерлев, Атанасов, Василев, Сърмов, Руменов /69-Колев/, Мане, Бадара, Батрович /67-Младенов/, Почански.
ОФК „ПИРИН“: Г. Георгиев, Траянов, Сандев, Попев, Ничев, Костадинов /56-Стефанов/, Рениа, Хендерсън, Йорданов /7-Чапов/, Боджадж, Кирилов.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *