Освободената директорка на ЦЛТРДБ Цветанка Гаврилова: Уволнението ми бе шокиращо и унизително! Завеждам дело!

„Уволнението ми бе шокиращо и унизително. За 3 часа трябваше да си събера нещата и да напусна кабинета“, това заяви пред „Струма“ директорката на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Цветанка Гаврилова, отстранена от поста в началото на седмицата.

Тя поиска думата да разкаже своята версия за развоя на събитията: „В понеделник около 11 часа в кабинета ми в Младежкия дом нахлуха без предупреждение или каквото и да е уведомление общински служителки от „Човешки ресурси“. Аз си бях на работното място, без да подозирам каквото и да е. Влезе първо едната служителка и ми каза, че идва по лош повод и носи заповед за уволнение. Не разбирах и не знаех какво се случва. Директор на институция съм, с авторитет съм в този град, цял живот работя в сферата на образованието и 4 пъти съм завела деца на Благоевград на Световна купа по танци да представят България. Доктор по хореография съм с магистратура „Управление на образованието“, каквото и работя. При заявление „Нося заповед за уволнение“ е естествено да не знам как да реагирам. Служителката вади 3 листа и ги слага на бюрото ми. Аз дори не мога да ги разгледам, тъй като съм изключително притеснена. Отказах категорично да ги разпиша, само си записах по какъв член ме освобождават – 328, ал. 1 т. 11 от КТ, който гласи, че служителят не отговаря на изискванията за длъжността съгласно чл. 213 от Закона за предучилищното и училищно образование. Това е абсурдно, защото за да се явя на конкурса за тази длъжност през 2016 г., съм минала цялата процедура и съм одобрена, че отговарям на всички условия за него. Шокирана съм, когато влиза и втората служителка за свидетел, че няма да разпиша документите. С тях донесоха и заповед към зам. директора Анелия Николова, която в рамките на деня трябва да приеме всичко, което ми се води на мен като директор. Николова е разписала заповедта и присъства на сценката. Предупредиха ме, че заповедта влиза в сила от следващия ден, независимо че не съм я разписала, и до края на работното време трябва да направим приемо- предаване със заместничката ми. Това бе психически тормоз! В трудовия ми договор пише, че при освобождаване трябва да се връчи предизвестие от 1 месец. Аз съм отговорен човек и няма да избягам от отговорност, за да ме притискат по този грозен начин, при това пред всички служители. Почувствах се изключително унизена! Събраха хартиите от бюрото ми, а следобед ми върнаха трудовата книжка. Аз нямам никакви документи за уволнението ми и ще заведа дело, защото то е абсолютно неправомерно“, категорична бе Цветанка Гаврилова.

Записа ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

6 Коментара

  1. Българка

    Така ли бе, госпожо, къде ти е педагогическия стаж, освен, че си защитила досторска степен? И къде ти е академичното развитиел Шопова напълни общината с некадъртици и мизерници

    Отговори
  2. Питанка

    Е тази пък Николова проверихте ли какво образование има? Жена на мъжа си Николов, който фалира общината, а после си направи уговорката за него и жена му. Питате ли колко унизени хора има от както тоpr кмет е в кметския кабинет.

    Отговори
  3. Милушев

    Всеки ден губим и от малкото млади инициативни хора останали в нашия град.
    А що касае “Центъра за творческо развитие на децата” , такава активна дейност не е имало никога, каквато има в последните години.Живея и съм израсъл в района на Младежкия дом и ежедневно съм свидетел колко много деца ходят на занимания там, а преди това се влизаше само по избори там.
    Сега Градевца да почне да прави фестивал на зурните в Младежкия дом ,Бриндовица да играе кючек, Дончо на тъпана, Томов да им пляска.
    На многая лета!

    Отговори
  4. акад. Петипа

    Да ти имам и дисертацията! Вижте само колко публикации и къде има – общо 3, едната е доклад пред катедрата в ЮЗУ, другата – в електронно издание на Варненския свободен ун-т и една в някакво българско списание! С такива неща в сериозни научни специалности и магистратура не може да се защити !

    Отговори
  5. Хореограф

    Хайде сега, иди се оплачи на Шопова. Тя нали „много внимателно“ уволняваше. А пък ти е приятелка. Само ти се почуства унизена. Другите преди теб не са били. Напълнихте центъра с хореографи. Целия град го превърнахте във фолклорен състав. Във всяка служба танцова група. Вместо да работят, танцуват.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *