Остра задушлива миризма събуди благоевградчани, недоволството е масово: Цяла нощ сме спали с отровата под носа си

Ужасна смрад събуди тази сутрин благоевградчани и жители на околните села, а причината за миризмата на изгорял боклук в областния център е тлеещото сметище на община Кочериново, намиращо се край кръговото кръстовище на автомагистрала „Струма“, при разклона за село Бараково и Рилски манастир.

„Миризмата е потресаваща, сега на това топло време си представете какво е, всичко влиза през отворените прозорци, цяла нощ сме спали с отровата под носа си“, гневеха се благоевградчани.

Както struma.bg писа, вчера цял ден никои не предприе мерки и не изгаси сметището, което вече не се използва. А тази сутрин задушливата миризма вече беше стигнала и до Благоевград.

Снощи възмутени наши читатели молеха за помощ и съдействие за решаването на проблема им, който продължава с години, а институциите мълчат.

Интересно е какво са отчели тази сутрин измервателните уреди и дали ще бъде дадена информация за нивото на замърсяване на въздуха.

loading...


Сметището, в което се изхвърлят отпадъци предимно от Кочериново и съседното Бараково, гори за пореден път. В петък вечер пламна сметището за строителни отпадъци край благоевградския квартал „Изгрев”.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *