Осъдиха запален ловец, пропуснал да регистрира оръжието си…

Пенсионер, който пропуснал да регистрира ловното си оръжие, се споразумя с прокуратурата за условна присъда. 68-годишният авджия Иван Спасов скрил в имота си в село Неделкова Гращица бойния арсенал. Той е пенсионер от мините. Оръжието не регистрирал, тъй като си мислел, че за това ще отидат доста средства.

Районната прокуратура привлече любителя на ловните излети като обвиняем за престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 17 юли в РУ на МВР – гр. Кюстендил постъпила оперативна информация за това, че Иван незаконно държи в обитаван от него имот в с. Неделкова Гращица огнестрелни оръжия и боеприпаси. При извършено претърсване били открити и иззети едноцевна ловна пушка „Байкал“, модел „ИЖ-18”, и 29 броя ловни патрони, 12-и калибър, годни за употреба.

С определение на съда на подсъдимия е наложено наказание от шестнадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. По отношение на намерената у него сгъваема пушка с пластмасов приклад с преправена ложа, която според изготвената експертиза не представлява огнестрелно оръжие, е било образувано административно производство за налагане на наказание. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *