Отворено писмо от бившия областен управител на Благоевград Костадин Хаджигаев до медиите

Бившият областен управител на Благоевград и бивш председател на ОбС в града Костадин Хаджигаев изпрати отворено писмо до медиите във връзка със споменаване на името му от председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков на сесията на местния парламент в петък.

Публикуваме писмото на Хаджигаев без редакторска намеса:

Искам да отговоря  публично чрез медиите. Името ми се споменава доста често и това явно плаши някого…

През цялото време, през което съм работил  аз и всички постове, които съм заемал,  като председател на ОбС  Благоевград, като областен управител  и като член на Изпълнителна комисия,  никога не съм си позволил, в мое изказване или в мои пресконференции, да обидя някого, или да се обърна към някого, независимо, от коя политическа партия е.

Практиката и това, през което съм минал,  ме  научи, че един човек, когато излиза да казва нещо, винаги трябва да го казва подкрепено с факти и достоверност.Мога да кажа, че лично  към г-н Тасков изпитвам уважение и никога не съм си позволи да изляза и да говоря за неговата работа като председател и като обществена личност.

За споменатите неща на сесията за модела Хаджигаев – Паскалев съм длъжен да отговоря, за да запазя  името си. Има много неща, за които мога да кажа  с факти и документи за много хора, за политическия живот на Благоевград,но сега не му е времето.

На тези хора няма да им бъде приятно, определено, но засега ще премълча. За такива сериозни неща, човек не трябва да влиза в подобен диалог чрез медиите. Аз съм на мнение, че такова нещо трябва да се прави очи в очи ,преди да се говори за някого, да се чуе мнението му.

За моделът,за който говори г-н Тасков, мога да кажа че това не е моделът Хаджигаев-Паскалев,а моделът ГЕРБ и Хаджигаев, защото без хората от ГЕРБ,без екипът с който работихме през тези години, в момента нямаше да има съветници,нямаше да има кмет, нямаше да има народни представители.

Аз никога не съм слагал личността на първо място.Вярно е,беше в началото,може да сме допускали и грешки,тогава се създаваше ГЕРБ.

В момента няма да кажа нищо повече,но с интерес очаквам отговорът на хората от ГЕРБ,дали те се припознават в този модел Хаджигаев-ГЕРБ или в сегашния модел. Това,което се говори за Хаджигаев, трябва да се отнася и за всички хора от ГЕРБ,с които съм работил…

На г-н Тасков му пожелавам да си изпълни детските мечти,съвсем откровено го казвам, и му желая още много години да бъде председател на ОбС-Благоевград.

loading...


 

 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *