Отделението уши, нос, гърло в гоцеделчевската болница става хоспис, започват съкращения

Задълбочен анализ на приходите и разходите на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев поиска от ръководството й председателят на Общински съвет Ангел Гераксиев. На последното заседание на местния парламент членовете му решиха да отложат разглеждането на план-сметката на лечебното заведение за началото на следващата година.

Причината според Гераксиев е, че МБАЛ „Иван Скендеров“ има много дефицити. Той обеща обаче, че след като бъде направен такъв анализ и представена нова план-сметка, задължително ще гласуват средства, с които да се покрият тези дефицити. По думите му те са в размер на 312 хиляди лева.

ОбС шефът пресметна, че в момента дългът на болницата е 1 600 000 лева, а през следващите месеци ще се увеличи с още 250 000 лева.

„Разходите за медикаменти, консумативи, храна и хигиенни материали няма да се променят. Ако изпълним лимитите за ноември и декември, ще получим 63 хиляди лева повече от 2017 година. Имаме и 77 хил. лева неизплатени средства от надлимитна дейност. Ако размерите на субсидиите от МЗ се запазят, ще имаме от там 175 000 лева за 2019 година. Предвиждаме в отделението уши, нос, гърло да обособим хоспис – отделение за долекуване, което ще доведе до увеличение на приходите с 50 000 лева“, обясни пред общинските съветници директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Мария Радойкова.

Тя допълни, че заради увеличението на минималната работна заплата ще се увеличат с 50 лева възнагражденията на целия персонал от 225 души. Предстои и съкращаване на щатовете на  7 санитари, които са в предпенсионна възраст. Това ще спести на болницата 50 000 лева.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *