Отмениха около 300 полета от мадридското летище заради силния снеговалеж

Около 300 полета бяха отменени в събота от и до международното летище на Мадрид-Барахас поради обилен снеговалеж, който продължава в испанската столица от петък, съобщи кореспондентът на ТАСС , позовавайки се на Държавната администрация на летищата (AENA) на Испания.

„За днес са планирани около 300 полета (пристигащи и заминаващи – ТАСС), – отбелязват в пресслужбата на AENA. – Летището няма да работи днес от съображения за сигурност.“ В същото време ведомството не изключи, че някои авиокомпании могат да пренасочват полетите си към други летища. Летището в Мадрид е парализирано от снежната буря от петък вечерта.

Преди ден в Мадрид започна обилен снеговалеж, който местните медии вече нарекоха „снеговалежът на века“. Поради бедствието железопътният трафик в някои направления е нарушен, автобусите не се движат в Мадрид в събота, има смущения в работата на метрото. Десетки шофьори бяха принудени да прекарат нощта в автомобилите си по заснежени пътища в автономната област Мадрид. В спасителните операции участват военните.

Както се убеди кореспондентът на ТАСС, височината на снежната покривка в Мадрид вече надхвърля 20-30 см. Очаква се валежите от сняг да продължат през целия ден. По улиците на столицата на Испания почти няма хора, затворени са кафенета, барове, магазини, по пътищата няма автомобили, само от време на време се чуват сирени на спешните служби. Поради лошото време са регистрирани множество инциденти, много дървета са паднали.

Сложната ситуация поради лошото време е обхванала и други испански региони. В някои населени места учебните занятия са отменени. Според прогнозата метеорологичните условия ще започнат да се подобряват едва в неделя, а от 11 януари Испания ще бъде изправена пред ново рязко застудяване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *