Отново зрее бунт заради липса на вода в Джерман, кметът обвинява ВиК

Жителите на село Джерман отново скочиха, че нямат вода, като смятат, че от градския водопровод за селото тя е отклонена за Дуппница, за да се спре недоволството на гражданите.

В домовете на част от жителите на селото налягането на водата е слабо и не може да се изкачи до по-горните етажи на къщите им.

Кметът на селото Ангел Цветков сподели за проблема, който е от години и не може да се разреши: „От два дни част от къщите са без вода. Оказа се, че една от причините е в отклоняването на водата от градския водопровод. В резервоара имаше вода за два дни и се свърши. Ходих при управителя на ВиК да се моля да пусне вода за селото. Всички тук мен упрекват, че няма вода, а аз какво мога да направя. Не мога да въртя крановете и да решавам къде да има и къде не. Преди години са слагали тръба от половин цол за всяка къща, сега слагат по 1-2 цола и как да има вода? Селото се разраства, хората си строят модерни бани с вани и други екстри, и се използва много повече вода, отколкото преди години. През зимата някои не си зазимяват дворните чешми и ги оставят да текат денонощно и после кметът виновен, че водата в резервоара е свършила. От ВиК дойде един работник да размръзне резервоара, аз му говоря, а той дума не обелва, сърди се, че в студа е трябвало да идва в селото, нищо че това му е работата“, оплака се кметът Ангел Цветков.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *