Отписаха благоевградския капитан Съни Дяков от групата за ключовото петъчно дерби

Благоевградският капитан на Хегемона Светослав Дяков беше отписан от групата на 8-кратния шампион на страната „Лудогорец“ за голямото петъчно дерби срещу „Левски“. При успех на Герена срещу сините разградчани ще направят огромна крачка към деветия си пореден триумф в родния елит. Решението за отстраняването на ветерана, който преди броени дни навърши 36 г., потвърди старши треньорът Павел Върба в онлайн брифинг вчера. Наставникът на зелените призна, че Съни е бил готов да стисне зъби и да бъде на линия за ключовия сблъсък утре вечерта.

„Ситуацията с него беше такава, че той искаше да играе и не се налагаше да настояваме за това. Но ние държим да го запазим и да не рискуваме усложняване на състоянието му. Такава беше единодушната преценка на треньорското ръквдство и на лекарския екип“, поясни Върба.

Другият отсъстващ е вратарят Пламен Илиев-Пацо Тигъра, който се възстановява от операция и ще гледа двубоя срещу бившия си отбор по телевизията.

По-различни проблеми се стовариха върху домакините от „Левски“ след заповедта на здравния министър за допускане на публика на мачовете от Първа лига на 30 процента от капацитета на съответния стадион. На Герена ще могат да присъстват около 5500 зрители, само че сините вече продадоха над 6000 абонаментни карти, без да се броят закупените няколко хиляди виртуални пропуска, на които все пак е изписано „закрити врата“ и няма да важат за този мач. Освен това трябва да се намери място и за 500-те картонени „фенове“, за които привържениците, желаещи да видят ликовете си на трибуните, броиха по 30 лв.

„Е сега стана, каквато стана. При почти разпродаден н Сектор „А“ на картодържатели, нямам никаква идея кой ще бъде пуснат на мача и кой не, и на какъв принцип ще се прави подборът. Със сигурност ще има обидени абонати и дарители“, прогнозира бившият шеф на тръст „Синя България“ Васил Колев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *