От Берлин съсобственикът на изпадналия от елита „Пирин“ Г. Спасов прехвърли топката за треньора в полето на спортния директор Б. Величков

Клубният бос стиска палци от трибуните за Англия срещу Испания на финала на „Евро-2024“

Съсобственикът на изпадналия от елита „Пирин“ Георги Спасов прехвърли топката за новия наставник в полето на спортния директор Бойко Величков. Това клубният бос направи от Берлин, където снощи изгледа финала на европейското първенство между Англия и Испания.

„Разглеждаме няколко варианта за треньор. Оставили сме решението на спортно-техническото ръководство. Следващата седмица ще го обявим. Бойко Величков трябва да прецени плюсовете и минусите на всяка кандидатура. Надяваме се новият човек да влече бързо в час и да сме на нужното ниво още за старта на първенството. Така се получи, че Александър Бабич си намери отбор и нямаше как да го спираме. Все пак ще води тим от Първа лига на Украйна. Мисля, че нашият състав е готов за изпитанието Втора лига. Нямам търпение да започне шампионатът. Дано тази година мине бързо и да се върнем там, където ни е мястото, макар че имаме доста конкуренти. „Добруджа“, „Етър“, „Фратрия“ са загадка и предстои да видим как ще се представят“, коментира Спасов и увери, че бюджетът на клуба е гарантиран.


„Имаме осигурен бюджет и в това отношение нямаме притеснения. Ние сме отворени за всякаква помощ. Не са много хората обаче, които искат да дават пари за футбол. За момента нямаме такива индикации. В България е доста трудно да се намерят футболисти. Всички хора от този бранш знаят, че във втория ешелон, дори да предлагаш добри условия, е трудно да вземеш състезатели, защото не се съгласяват да играят на това ниво. Аз имам добра връзка с феновете, тъй като ме познават отдавна. По-скоро като фен ми имат доверие. Разбирам се добре с тях“, каза още шефът на пиринци по повод зачестилите критики от страна на радикално настроените ултраси, а в заключение разкри за кой отбор стиска палци в германската столица.

„Чувствам се отлично в Берлин, сбъдната мечта е да съм тук. Случи се така, че играе любимият ми отбор и чувството е невероятно. Испанците би трябвало да се смятат за фаворит. Всички специалисти смятат, че Ла Роха играе най-силния футбол. Ако гледаме неутрално на нещата, наистина те най-много заслужават да станат шампиони. Аз обаче стискам палци на англичаните и се надявам на финала и късметът да ни покрие, за да спечелим. Трите лъва имат индивидуалните качества, показаха го на полуфинала срещу Нидерландия. От първия мач доста критикувах селекционера Гарет Саутгейт, но няма значение дали го харесвам или не. Резултатите говорят колко добър е един треньор. На предното европейско Англия играеше най-добрия футбол, но за съжаление не триумфирахме с титлата. Сега играем по италиански и вярвам, че ще я спечелим“, оптимист е Г. Спасов.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Пиринката

    Тоя селяк със тениска на D&G,тип Костинбродски манго се отбелязва като тия от „Перун Хуйтрас!!!Пълен смях!!!Бил на мач,бил за Англия!?Ха-ха-ха!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *