От ВМРО поискаха оставката на кмета М. Байкушев заради срещата с македонската посланичка, лидерът на благоевградската организация Вангел Тодоров запази мълчание

Оставката на кмета на Благоевград Методи Байкушев поиска днес зам. председателят на ВМРО доц. Милен Михов. Направи го през профила си в социалната мрежа, а повод за острата му реакция бяха думите на благоевградския градоначалник, че „абсолютен приоритет за община Благоевград е надграждането на добрите взаимоотношения с Република Северна Македония, което се изразява в насърчаване на инвестициите от двете страни, образователен и културен обмен“. Думите бяха изречени в деня, в който премиерът на Северна Македония заяви заплашително, че „няма да коленичи пред България“.

Ето част от изявлението на доц. Михов: „Изказването на благоевградския кмет, излъчен от „Продължаваме промяната – Демократична България“, беше направено по повод посещението на посланика на югозападната ни съседка Агнеза Руси Поповска…
Посещението на посланика на РСМ в Благоевград, което съвпада с поредната провокация, отправена от Християн Мицкоски за македонско национално малцинство в България, не е случайност. Тази инициатива демонстрира домогванията на Скопие да се представя за защитник на правата на македонците в Пиринския край…
Трудно е да повярваме, че ерудиран юрист като Байкушев не си дава сметка за юридическите абсурди, но същевременно и за политическото значение на своите изказвания… Изходът е един. Оставка, г-н Байкушев!“. 

Минути след публикуването на ФБ страниците на Община Благоевград и Общински съвет – Благоевград на новината за провелата се среща с посланика на Северна Македония М. Байкушев лаконично коментира: „Малко след срещата ми с посланика на Северна Македония днес научих, че премиерът на РСМ е направил абсолютно недопустими изказвания“.

Вчера той отказа да коментира поисканата му от зам. председателя на ВМРО оставка.

Без реакция остави апела на доц. Милен Михов и общинският лидер на ВМРО Вангел Тодоров, който е и общински съветник. „От Вас научавам и към момента запазвам мълчание. Трябва да навляза в повече подробности и ако организацията имаме позиция, ще излезем с решение“, остави той без коментар искането за оставка.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Гоце

    А, бе, Михов, структурата в Благоервград със зор ще напълни ресторант „12-те стола“. С какво право искаш оставка, след като избирателите ти биха шута? Ти си давай оставка и бягай на село.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *