От втория път с 34 гласа „за” и трима „гости” преизбраха проф. Б. Манов за декан на Философския факултет на ЮЗУ

С 34 гласа „за“, 15 „против”, три бели и две невалидни бюлетини проф. д-р Борис Манов бе преизбран за декан на Философския факултет в ЮЗУ „Н. Рилски” – Благоевград от втория път. Припомняме, че първото Общо събрание на факултета бе на 22.11. Тогава и двамата кандидати за поста – настоящият декан проф. Манов и бившият проф. Георги Апостолов, получиха равен брой гласове – по 26. Така се стигна до балотаж.

„Един от кандидатите – проф. Георги Апостолов, е оттеглил кандидатурата си за декан”, обяви председателят на Общото събрание проф. дфн Валентин Канавров .Той изтъкна, че дълго време е обсъждал въпроса с юристите на университета, затова трябвало да бъде уточнено дали кандидатът оттегля кандидатурата си в хипотезата на балотаж. Проф. Апостолов потвърди и проф. Манов остана единствен претендент за поста, като други кандидатури на самото Общо събрание не бяха издигнати. След явно гласуване бе взето решение да се пристъпи веднага към избор на декан.

Че няма да представя подробно своята визия за факултета, тъй като е направил това на миналото Общо събрание, каза проф. Манов и допълни, че според него въпреки сериозните трудности факултетът върви по правилния път и израз на това са резултатите от рейтинговата система, публикувана в края на миналата година. Деканът определи като най-забележителен възхода на катедра „Психология”, която се изкачила в рейтинговата система с три места и вече е на 4-та позиция. Проф. Манов акцентира и на специалност „Политология”, качила се нагоре с две места, както и „Социология” и „Философия”, запазили водещите си позиции.

„Въпреки тези положителни резултати трябва да търсим нови възможности за работата, за да запазим мястото си в националното и международното образователно и научно пространство. Тези нови форми са няколко, но според мен най-важната е работата в посока на дистанционното обучение и разработването на нови магистърски програми. Това ще бъде основна цел в моя следващ мандат, ако ме изберете“, обобщи проф. Манов и декларира, че ще продължи упоритата си работа за запазването на конструктивния дух във факултета.

От гласувалите 54 човека декана подкрепиха 34, при необходими 28 гласа, за да бъде избран. А иначе, както и на миналото Общо събрание, в залата имаше хора, „причислени“ от други факултети. Това констатира и председателят на Общото събрание проф. дфн Валентин Канавров, който още в началото поздрави колегите си, както и тримата „гости“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *