От 25 март започва ремонт на три съоръжения на магистрала „Тракия“

От 25 март (понеделник) започва ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения на автомагистрала „Тракия“ – при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Виадуктите не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години.

При строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в края на работната седмица – в петък и в събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една – за София, а в неделя и в понеделник сутринта ще има две ленти за София и една за Пловдив.

Предвижда се ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон. На трите виадукта ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели.

Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км – 322 м, а при 20-ти км – 400 метра.

АПИ апелира шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и трябва да бъде направен, за да се пътува след това много по-удобно по обновените пътни участъци, се отбелязва в съобщението.

През седмицата е започнал и ремонт на моста над река Тополница на АМ „Тракия“. До 30 април движението от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив се ограничава в активната и аварийната лента и се осъществява в изпреварващата лента.

От 7 март движението по моста над р. Елшишка при км 89-ти на АМ „Тракия“ се осъществява двупосочно в платното за София, поради ремонт на платното за Пловдив.

От АПИ съобщиха още, че утре движението по автомагистрала „Хемус“ в района на 14-ти км в посока София ще бъде в изпреварващата лента, а от 9.00 до 16.00 часа ще бъде ограничено движението в изпреварващата лента в отсечката между 20-ти и 21-ви километър в посока София на автомагистрала „Тракия“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *