ОФК „Пирин“ уволни треньор два пъти в един сезон

ОФК „Пирин“ уволни треньор два пъти в един сезон. Трусът настъпи обаче не на „Дъбравска“ 1, а на стадион „Лазур“ в Бургас, и бе предизвикан от тройката, която хората на Милен Радуканов закачиха на „Нефтохимик“. Несретникът е наставникът на шейховете Христо Янев, който след няколкодневен размисъл вчера хвърли оставка и клубното ръководство я прие единодушно. С Джуджето си тръгва и целият му скъпоплатен щаб.

Серията слаби мачове тази пролет поставя под съмнение елитния статут на нафтата, не е розово и финансовото бъдеще на тима след оттеглянето на спонсора „Лукойл“. Основен претендент за овакантения пост е Велислав Вуцов, но само до края на сезона. В по-дългосрочен план от лятото нататък за предводител на отбора се спряга кадърът на орлетата Малин Орачев, който в състезателната си кариера има 10 сезона с екипа на „Нефтохимик“, а в момента води втородивизионния „Поморие“.

Пиринци бяха черната котка за Хр. Янев и в края на август м.г., когато предизвикаха уволнението му от ЦСКА с домакинското равенство 1:1.

Междувременно топреализаторът на благоевградчани Даниел Младенов продължава да събира дивидентите от двете попадения край морето миналия петък, с които стрелковата му сметка набъбна на 11 от началото на сезона при немалко пропуснати мачове заради контузии. След като изравни Станислав Костов на върха в подреждането за приза „Играч на мача“, кюстендилецът застигна партньора си в атаката и по брой включвания в идеалния отбор на кръга – три.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *