Още един футболист от Пиринско нарочен за гонене в „Арда“

Халфът от кресненското село Градешница Венцислав Бенгюзов е поредният футболист, нарочен за гонене в „Арда“ след мащабната селекция от незнайни чужденци на новака в Първа лига. Бившето орле беше сред най-силно представилите се играчи миналия сезон, в който кърджалии спечелиха промоцията в елита. 28-годишният футболист записа участие в 27 мача, но и това не се видя достатъчно на наставника Стамен Белчев, който го предложи за освобождаване и сега клубът трябва да търси компромисно решение при разтрогване на договора му с минимални финансови последствия. На решението за раздялата може би е повлияла травмата, която наруши ритъма на подготовката на Бенгюзов.

Ръководството на „Арда“ ще плаща компенсации на другия кадър на ОФК „Пирин“ Румен Сандев, на когото посочи изхода няколко дни по-рано. Досегашните работодатели на защитника ще добавят близо хилядарка на месец към заплатата му в столичния „Септември“, където го приюти начаса екснаставникът му в Благоевград Милен Радуканов.

Същевременно оцелелият в чистката юноша на орлетата Петър Христов започна да се отплаща за доверието на Ст. Белчев, който го убеди да не напуска. Талантливият нападател се отчете с два гола, влизайки на смяна в последната контрола на тима от Кърджали за победата с 3:1 срещу „Хасково“ в Момчилград.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...





П. Христов /в средата/ се възползва по най-добрия начин за един нападател от шанса да търси място под слънцето в родния елит с екипа на кърджалии

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *