Още фигури от властта с изгодни апартаменти от „Артекс“

Още фигури от властта със закупени апартаменти от „Артекс“ на занижени цени. Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова са поредните клиенти на фирмата, продала апартаменти на ключови фигури от управлението.
Справка в Имотния регистър, цитирана в медийни публикации, показва, че Първанов си е купил апартамент от 150 кв. м и два гаража на улица „Тинтява“ в столичния квартал „Изток“, на няколко пресечки от жилищата на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов се сдобива с луксозния имот в края на септември миналата година на цена от 616 евро на кв. м. Средната цена в района е над 1500 евро на кв. м, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малко преди него апартамент в същата сграда на подобна цена си купува и бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков. Там е и един от апартаментите на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

А съсед на подалата оставка Цецка Цачева се оказа членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова. Тя обаче е платила двойно повече от Цачева.

В четвъртък се очаква ръкводството на ГЕРБ да реши дали и Цветан Цветанов ще понесе отговорност по примера на Цецка Цачева и Ваня Колева, които подадоха оставки в края на миналата седмица заради скандала с апартаментите.

„Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки“, коментира президентът Румен Радев коментира от Египет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *