Продукти
I-и пласт:
500 г кайма,
1 морков,
1/2 глава лук
1 яйце,
сол, черен пипер, чубрица;
II-и пласт:
5 супени лъжици доматено пюре,
3 скилидки чесън, босилек, риган;
III-и пласт:
500 г картофи,
бучка масло с големината на орех,
кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне
Намазваме кръгла тава с мазнина. Смесваме каймата, нарязаният морков, лука, яйцето и подправките за първия пласт. Омесваме добре и разстиламе върху мазнината. Запичаме за около 15 мин.
В загрят тиган запържваме нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавяме доматеното пюре, размито с малко вода и подправките. Изсипваме соса върху пласта с кайма и запичаме за още 5 минути.
В това време сваряваме картофите за третия пласт. Смачкваме ги на пюре и добавяме масло. Разстиламе в тавата. Поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме пая до златисто. Изчакваме малко да изстине преди сервиране, за да се разреже по-лесно.