„Перивол” ЕООД и „Лъки – К. Кирилов” аут от надпреварата за зимното поддържане и снегопочистване в община Разлог

Фирма „Перивол“ ЕООД на Марин Катранджиев и ЕТ „Лъки – Кирил Кирилов“ са отстранени от по-нататъшно участие по обявената от община Разлог обществена поръчка с предмет „Зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища и улици в населените места на територията на община Разлог за експлоатационен сезон 2018-2019 година, по осем обособени позиции“, която е на обща прогнозна стойност 180 092 лева. Причината за отстраняването им е, че в предоставените от тях оферти за участие в  първия етап от процедурата се е съдържало и сканирано ценово предложение, което е в разрез със законовите разпоредби и изискванията на възложителя. Така след първия етап от процедурата по обществената поръчка три от общо осемте позиции по нея остават висящи.

Дисквалифицираните фирми бяха единствени кандидати по две от позициите. Фирма „Перивол“ бе подала документи за участие по обособена позиция 5 – за поддръжката на уличната мрежа в село Годлево, пътищата между Разлог и селото, както и пътят от селото до депото за ТБО. Другата фирма ЕТ „Лъки – Кирил Кирилов“ участваше по  обособена позиция 6, включваща почистването на пътя Разлог – Бачево и до местностите Ръждавец и Катарино, както и улиците вътре в селото.

Поради липса на друг участник, подал заявление за участие по гореописаните позиции, община Разлог ще стартира нова процедура за избор на изпълнител. Това ще стане, след като изтече законоустановеният срок за влизане в сила на решенията на възложителя.

Без изпълнител остава и обособената позиция за снегопочистването на пътя Разлог – до местностите Бетоловото и Кьошката, както и пътя за хотелски комплекс „Катарино“. За нея нямаше подадени заявления от участниците и ще бъде проведена процедура по пряко договаряне.

Останалите четири фирми, подали заявление за участие по обществената поръчка, бяха допуснати до по-нататъшно участие в процедурата.

Ценовите им оферти бяха отворени вчера в сградата на община Разлог. На заседанието не присъстваха представители на фирмите. За две от обособените позиции участва Строителна къща „Бела Ица“ – Белица на Тодор Василев. По обществена поръчка 7 – за зимното поддържане на улиците в село Елешница и пътя от селото към селата Палатик и Черешово до границата му с община Белица, фирмата е предложила цена от 45.24 лева за почистване на един километър и цена от 1.62 лева за технологичен престой за един час. По другата позиция – ОП 2, която включва уличната мрежа в границите на селата Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско, както и пътищата между тях и пътя от Долно Драглище към Белица до границата му с община Белица, фирмата е дала оферта от 42.84 лева за почистване на един километър и 1.62 лева за технологичен престой на час.

По същата позиция участва и  ПИБ „Сървисис-08“ – Разлог, представлявана от Атанас Стойчев. Предложените от нея ценови оферти са малко по-ниски от конкурента й. Тя е дала 39.72 лева на километър за снегопочистване и 1.44 лева на час за технологичен престой.

Разложката фирма „Йорови“ ЕООД, представлявана от Христо Йоров, също е депозирала участие по две от обособените позиции по обществената поръчка. По ОП 3 – за поддръжката на уличната мрежа в град Разлог, фирмата е дала оферта от 50.40 лева за почистване на километър и цена от 1.44 лева на час за технологичен престой. Позицията включва още  път BLG1203 /II-19, Предела-Банско/ – Разлог – /II-84/; BLG3199 /II-19/ Разлог – кантон РПС; BLG1214 /II-19-п.к.II-84 – Разлог. Фирмата е с оферта и по ОП 8 за снегопочистването на уличната мрежа в село Баня и път BLG1205 /II-84, Якоруда-Разлог/ – Баня – /III-1901/. Ценовите й оферти по нея са същите, а именно за снегопочистване на километър за 24 часа 50.40 лева, и за технологичен престой на час 1.44 лева. Посочените цени са крайни, с включен ДДС.

Последната, допусната до по-нататъшно участие фирма, е „Конима“ ЕООД, представлявана от Костадин Манов. Тя е подала заявление по ОП 4 – за снегопочистването на пътищата от Предел до местностите Кулиното, Круше, Паланковото, Шипоко и Сулището. Дадените от нея ценови оферти са 72 лева на километър за снегопочистване и 1.32 лева за технологичен престой на час.

Посочените от участниците цени за снегопочистване са за едно денонощие или за 24 часа, независимо от това колко пъти е минала снегопочистващата техника.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Луд

    Двете фирми не допуснати не са от партия Гроб , а йорови не могат да си почистят пред тях камо лими
    Разлог и Баня оти е Гробаджия

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *