Петричките фенове на „Левски“ апелират за публика по стадионите от 1 март

Петричкият фенклуб на „Левски“ се обърна с апел към управляващите да бъдат допуснати привържениците на футбола у нас до стадионите след 1 март, когато рестриктивните мерки в държавата, предизвикани от пандемията от Ковид-19, частично се разхлабват. Ето текста на обпръщението:

„Обръщаме се към всички властимащи, в това число здравният министър, Националният оперативен щаб, БФС и всички органи, които вземат решения, касаещи правата и задълженията на българите в ситуацията на пандемия, в която се намираме вече повече от една година. След по-малко от седмица, на 1 март, всички ресторанти и кафенета ще отворят при капацитет от 50 процента, а вече работят всички кина, театри, фитнеси и молове. В този ред на мисли, питаме дали един стадион на открито е по-опасен за здравето на хората, отколкото по-горе изброените обекти на закрито? Мислим, че всички знаете отговора на този въпрос, който е по-скоро риторичен. Към това бихме прибавили факта, че можем да считаме като предимство традиционно ниската посещаемост на футболните срещи в България. В повечето случаи заетите места по трибуните са не повече от 20-30 процента от целия капацитет. Освен това стадионите са изключително просторни обекти на открито, така че една допустима заетост от 30 процента би била напълно достатъчна за провеждането на всяка нормална футболна среща. И това при условие че процентът на заетост за обектите на закрито като театри, кина, молове, фитнеси, ресторанти и кафенета е по-голям. А щом за тях може, трябва да може и за феновете по стадионите – веднъж седмично на ОТКРИТО!

Отправяме сериозен апел към всички отговорни фактори да подходят разумно в тази ситуация. Феновете на „Левски“ вече дадоха впечатляващ пример за отговорно поведение в извънредна обстановка по време на епидемията. Редно е да го направят и всички останали привърженици, за да се върнем там, където ни е мястото, а именно по трибуните. Защото футболът е най-великата игра и тя е за всички нас, нейните фенове!

С уважение, „Blue Boys Петрич“, написаха петричките левскари.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *