Петричкият адвокат Любомир Георгиев влезе в политиката, избраха го за лидер на партия „Възраждане”

Партия „Възраждане“ продължава настъплението си в Пиринския край. След Благоевград вчера бе учредена общинска структура в Петрич. На сбирката, състояла се в конферентната зала на бизнес център, бяха поканени симпатизанти и лидерът на партията Костадин Костадинов, който е действащ общински съветник във Варна. За председател на общинската организация бе избран петричкият адвокат Любомир Георгиев, който досега не се е занимавал с политика.

„Избрах „Възраждане“, тъй като това е единствената партия, която се отказа от държавната си субсидия и дари парите за програмата „Ин витро“, с чиято помощ се родиха 25 деца. Впечатлен съм от този достоен жест на лидера Костадин Костадинов, който изглежда честен, откровен и целеустремен. Нека Волен Сидеров си даде от парите за благородна кауза, вместо да ходи по екскурзии”, заяви Любомир Георгиев.

Изборът му за политически лидер стана на датата, на която преди 4 години е учредена партия „Възраждане”. Той практикува адвокатската професия не само в родния си град Петрич, но в Благоевград и София. 33-годишният петрички адвокат беше резервен защитник на Емил Първанов-Ембака на делото за убийство. Работил е известно време в Кипър и тъй като знае гръцки език, е търсен като преводач. По отношение на местната политика той възнамерява да инициира провеждането на повече референдуми, което е основна част от плаформата на „Възраждане“. „Настояваме за пълна прозрачност при разходването на публичните финанси на общината и да се подобри административното обслужване на гражданите“, добави начинаещият политик.

„За момента имаме две общински структури в Пиринския край. Пълна случайност е, че начело на местните организации в Благоевград и Петрич  бяха избрани адвокати. През есента предстои да бъде учредена и структура в Гоце Делчев, където залагаме на счетоводител за лидер. Аз също работя като юрисконсулт на фирма, но не професиите са водещ признак в избора на местните лидери, а по-скоро тяхното мислене и експертност”, заяви вчера пред „Струма“ лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Той добави, че Пиринският край е много значим за него, тъй като е емоционално свързан с хората и историята му още от времето когато беше зам. председател на ВМРО.

Костадин Костадинов напусна патриотичната организация през 2013 г., а на 2 август 2014 г навръх честването на Илинденско- Преображенското въстание учредява партия „Възраждане“.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *