Петрички кикбоксьор грабна втора европейска титла за професионалисти

Петричкият кикбоксьор Богдан Шумаров отбеляза нов пик в кариерата си, успявайки да стъпи за втори път на европейския връх при професионалистите. След като стана първенец на Европа по кикбокс в стил К-1 на WAKO PRO през 2017 г., сега заслужи титлата в по-високата кат. до 75 кг.

Двубоят на файтера от кв. „Виздол“ с естонския дългуч Макел Астур бе централното събитие от веригата SENSHI 5 в зала „Конгресна“ на варненския Дворец на културата и спорта и приключи с впечатляващо предимство на двукратния спортист номер 1 на южния град. Първият рунд завърши с аркада на Богдан, който пласира мощен лоу кик в левия крак на съперника във втората част. Естонецът инкасира тежки удари в тялото и ъперкът в главата в хода на третия рунд. Астур тръгна да търси финиширащ удар, за да елиминира превъзходството на българина, който продължаваше да нанася по-силните удари. Финалната част започна с мощен хай кик в главата на хаотичния естонец, а приключи с нокдаун, където бе пратен Астур, за да чуе точно в този момент последния гонг. Категоричното съдийско решение бе в полза на 23-годишния Шумаров и той заслужено грабна вакантната европейска титла при 75-килограмовите.

„Засега съм насочил усилията си изцяло към професионалния ринг и аматьорските състезания са затворена страница за мен. Стремежът ми е да се доказвам по световните и европейски вериги, въпреки че се чувствам отлично и когато се бия в България. До този момент имам 2 победи от 2 мача в SENSHI, надявам се срещу Макел Астур да бъде третият ми успех и да грабна титлата“, заяви преди снощния сблъсък състезателят на „Боил“ /Вн/, а думите му се оказаха пророчески и той отново е номер 1 на Стария континент.

След успеха в късната съботна вечер страницата му в социалната мрежа се запали от поздравления, като пръв го поздрави първият му треньор в бойните спортове Славей Христов, създател на петричкия клуб „Го До“ и откривател на Б. Шумаров.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *