Петрички лекари вдигат мотел в Марикостиново, брокери правят ВИП селище с 10 къщи до „Струмско”

Петричката стоматоложка д-р Райна Георгиева Френгова, съпругът й Христо Френгов, който е ортопед, и дъщеря им Елена Тильовска стартират мащабен семеен проект, свързан със строеж на мотел, кафе-бар, офиси и паркинг. За място на инвестицията си те са избрали местността Цвиковица в петричкото с. Марикостиново, където имат парцел от 3469 кв. м. Плановете им са сградата да е 3-етажна, на 25 метра от гл. път Е-79 и на 5 метра от общинския път, който води до местността.

Мотелът ще е с 30 легла, толкова ще са и седящите места в кафе-бара. Отвън ще има паркинг за 10 коли. Според лекарите ще са им необходими поне 5-има души, които да обслужват комплекса.

С още по-мащабно строителство от това на петричките доктори започват годината собствениците на агенцията за недвижими имоти „Домосс” в Благоевград Станка, Крум и Георги Ангелови. Техният план е да вдигнат 10 луксозни къщи до регулационната граница на Благоевград, в района на кв. „Струмско”. Според входираното в община Благоевград и РИОСВ инвестиционно намерение малкото селище, до което ще води собствен път, ще е за жилищните нужди на инвеститорите.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. пири

    Ми много хубаво. Срещу аромата от фекалните води на близката ПСОВ ще трябва да изградят и ветрогенератор та да духа въздуха към … Симитли.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *