Печена скумрия с лук във фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 скумрии
1 голяма глава лук
1 лимон
няколко зърна черен пипер
дафинови листа
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Скумриите, измити и почистени добре от вътрешностите. Във всяка в коремчето слагам един или два дафинови листа, няколко зърна черен пипер, малко олио и от сока на лимона. Предварително съм ги посолила отвътре и отвън със сол. Ако нямаме лимони, може да се сложи 1 с.л. оцет. Главата лук нарязвам на едри полумесеци и слагам и вътре и отвън поръсвам с лука. Може да се поръси и със млян черен пипер. Слагам тавата в силна фурна, предварително загрята и с фолио, за да се задуши лука и да омекне. След около половин час свалям фолиото и допичам рибата.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *