Печено агнешко месо с картофи на фурна

Необходими продукти за 8 порции:

2 кг агнешко месо
сол
2 кг картофи
1 връзка магданоз

Рецепта:
Месото (2 кг) се натрива със сол, слага се в тава с малко водичка. Покрива се отгоре с готварско фолио и се пече, докато омекне напълно. След това фолиото се маха и агнешкото се допича. B края на готвенето около месото се нареждат пресните небелени картофки (2 кг), разрязани на тънки шайби, без да се стига до края с ножа. Ястието се пече, докато картофите станат готови. При печенето от време на време картoфките се поливат с получения от печенето на месото сос.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *