НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Пилешко месо, количество по желание. Аз го сварявам и обезкостявам.
1,5 ч.ч. ориз
300 г спанак, т.е. 1 пакет
сол
подправки по желаниечерен пипер млян и на зърнасладък червен пипер
джоджен
олио
1 глава лук
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушавам една глава ситно нарязан лук в малко олио. Когато е готов лука добавям измития спанак на цели листенца, както е в пакета, измит и отцеден. Леко разбърквам до смяна на цвета и веднага сипвам измития и отцеден ориз. Бъркам ги заедно, до стъклен ориз. Добавям сол и подправките, червения пипер. Добавям бульона 1 към 4, ориз и бульон. Тогава сипвам и свареното и обезкостено пилешко месо в тенджерата. Оставям да къкри на слаб огън до готовност на ястието. Готвя го в тенджера. Става и във фурна.
loading...