„ПИРИН“ Е НАВСЯКЪДЕ! Бившият вратар на орлетата Л. Сотиров и премиерът Б. Борисов се „захапаха“ на футболна тема в Брюксел

Бившият вратар на „Пирин“ Лъчезар Сотиров и родният премиер Бойко Борисов се „захапаха“ на футболна тема в Брюксел. Благоевградчанинът, който от години живее и работи в белгийската столица, присъства на срещата на европейските лидери като представител на фирмата, отговаряща за мебелировката на залите в Европарламента.

Л. Сотиров и Б. Борисов се здрависаха на излизане от заседанието, а преди да влязат в асансьора, орлето се пошегува, че футболните ветерани на „Витоша“ /Б/, чийто капитан е именно Б. Борисов, са извадили голям късмет в областния финал с „Пирин“, който спечелиха преди десетина дни с 2:1 на стадиона в софийското село Бистрица. „Защо?“, попита премиерът, с чийто гол директно от фаул бистришките тигри откриха резултата.

„Аз съм бивш вратар на пиринци, нашите са изпуснали много голове“, отговори Л. Сотиров, с което заинтригува здраво запаления по най-популярния спорт държавник, който се поинтересува за положението на изненадващия си благоевградски събеседник, а разговорът продължи в шеговит тон и донесе прилична доза смях и за двете страни:

– Е, какво правиш тук?

– Работя. Не можах да се прибера за мача, щеше да ви е още по-трудно.

– Видя ли как я завъртях на Мишо Ролев, а?

– Да, разбрах какво е станало.

– Другия път да дойдеш да играеш и ти.

Наред с ангажиментите си към фирмата за мебелна аранжировка Л. Сотиров работи и като треньор на вратарите към футболен клуб „Крайнем“, който принадлежи на един от кварталите в Брюксел.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *