„Пирин“ (Рз) надвиши предвидения брой зимни контроли заради „Левски“

„Пирин“ (Разлог) фиксира още две контроли за своята зимна подготовка и вече запълни графика си с приятелски мачове. Те бяха оповестени от старши треньора Христо Джоджов след финални разговори между клубовете. Наставникът уреди спаринг с „Марек“ на 1 февруари, като най-вероятно мачът ще бъде на някой от терените около Дупница или региона, а часът ще се уточни допълнително. Седмица по-късно третодивизионният отбор среща „Левски“ (U19), а къде ще се проведе двубоят, зависи от атмосферните условия. Голяма е вероятността това да бъде първият домакински мач за годината на разложани. С този спаринг планът дори е преизпълнен, след като първоначално бяха предвидени 6.

Началото на проверките е на 25 януари с „Перун“ (Кресна), а останалите са на 29 януари с „Пирин“ (U19), 5 февруари – „Септември“ (Симитли), 12 февруари – „Вихрен“, 15 февруари – „Пирин“ (Гоце Делчев).  Срещу неврокопчани ще бъде представена селекцията за пролетния полусезон.

„Съвсем резонно е при възможност да се играе срещу някой от грандовете, пък макар и с младежката му формация, да направим компромис с първоначалните ни планове и да договорим още една контрола. Това може да бъде само полезно за нашия отбор. Добре е най-вече, че календарът ни е пълен и ще можем да изиграем достатъчен брой мачове преди подновяването на първенството. Имаме сигурност и около останалата част от подготовката, датата 13 януари не подлежи на съмнение за началото. Не е сигурно обаче дали ще имаме възможност да приемем повече срещи у дома заради метеорологичните условия“, коментира Хр. Джоджов.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *