Пирин нокаутира Литекс в Ловеч

Пирин (Благоевград) записа първа победа през сезона във Втора лига. „Орлетата“ спечелиха с 2:1 като гости на Литекс. Успехът на „зелените“ изковаха Руслав Иванов и Христос Контохристос през второто полувреме. Буквално в последните секунди Петър Петров реализира почетния гол за „оранжевите“. Двубоят в Ловеч беше изгледан на живо от силния човек в благоевградския клуб Ива Уорън и бившият национален селекционер Ивайло Петев, предава спортал.

Първото полувреме предложи много слаб футбол, който със сигурност не се хареса на малцината зрители на ловешкия стадион. Положенията, и то не съвсем чисти, се брояха на пръстите на едната ръка. В 11-ата минута Александър Аспарухов от Литекс имаше възможност да матира Димитър Пангев, но стреля неточно с глава. До почивката момчетата на Живко Желев имаха териториално предимство, но то беше безплодно и почти нямаше удари към вратата на Пирин. В отговор на това в 45-ата минута дойде опасно центриране пред рамката на домакините, което обаче не беше засечено от Руслан Иванов. Последва опасен пробив на Ахмед Адемов, но вратарят Станислав Нисторов отби в крак в корнер. 

Литекс имаше инициативата и в началото на втората част. В 47-ата минута голмайсторът Тонислав Йорданов опита мерника си от фаул, но изстрелът му премина на целта. 

Така дойде време за изненадващия удар на „орлетата“. В 56-ата минута Емил Петров направи пробив отляво, намери с пронизващ пас Руслан Иванов и последният намери мрежата отблизо – 1:0 за гостите. 

Това не беше всичко, което играчите на Иво Тренчев бяха приготвили за „оранжевите“. В 61-ата минута новото попълнение Христос Контохристос засече хубаво пас отдясно и накара за втори път Нисторов да бърка в мрежата си – 2:0 за Пирин. 

Срещата вече „заспиваше“ в своя край, когато в добавеното време Петър Петров шутира от границата на наказателното поле. Топката се спря във вратата след неособено съсредоточената намеса на стража Пангев. Въпреки това Литекс нямаше време за още и така „орлетата“ на Тренчев взеха първите си три точки, за радост на Ива Уорън, който изглежда целия мач права.

Литекс – Пирин 1:2 (0:0)

0:1 Руслан Иванов (56)
0:2 Христос Контохристос (61)
1:2 Петър Петров (90+4) 

Стартовите състави:
Литекс: Нисторов, Мицаков, Ганев, Пл. Николов, Г. Иванов, Димитров, Капитанов, Аспарухов, Йорданов, Янков

Пирин: Пангев, Бастунов, Адемов, Калемба, Антонио, Благов, Петров, Михайлов, Пушкаров, Р. Иванов, Цолев

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. TheProducer

    Браво за навременното отразяване! Само Пирин. В събота сме на стадиона. Дано този път не си тръгнем посърнали.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *