Пияни шофьори се споразумяха с прокуратурите в Перник и Радомир

По споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимия М.М. му е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване за управление на МПС в нетрезво състояние (престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК).

През нощта, около 02:24 ч., на 21.04.2016 г. М.М. шофирал лек автомобил по автомагистрала „Люлин“, в посока от гр. Перник за гр. София. При проверка и от протокол за химическо изследване е било установено наличие на 2.06 промила алкохол в кръвта на водача.

М.М. е лишен и от право да управлява МПС за срок от една година и два месеца.

Още двама водачи на леки автомобили са се признали за виновни за извършено от тях същото престъпление и са споразумели с Районна прокуратура – Перник.

Подсъдимият А.Б. на 30.03.2018 г. шофирал по ул. „Юрий Гагарин“ в гр. Перник след употреба на алкохол, а именно с концентрация 2,58 промила в кръвта.

С определение на съда му е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и забрана да шофира за период от дванадесет месеца.

За управление на МПС на 04.02.2018 г. в гр. Перник, под въздействие на алкохол – 1,69 промила, на Й.Й. е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за срок от три години, и лишаване от право да управлява МПС през следващите десет месеца.

Районна прокуратура – Радомир е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия И.В., обвинен за шофиране след употреба на алкохол. Той се е признал за виновен за това, че на 17.05.2018 г., в гр.Радомир, по ул. „Райко Даскалов” в посока гр. Кюстендил, управлявал лек автомобил „Фиат” с концентрация на алкохол в кръвта 1,57 промила, установено по надлежния ред.

След одобрено от съда споразумение, сключено между страните, на И.В. е наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от пет месеца.

Другото споразумение, внесено в съда от Районна прокуратура – Радомир, е сключено с подсъдимия Б.Г. На 28.05.2018 г. той управлявал МПС с 1,64 промила алкохол в кръвта си, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за същото престъпно деяние. Той се е съгласил да изтърпи наказание от три месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим и да бъде лишен от правото да управлява МПС за срок от осем месеца.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *