Повдигнаха обвинения на 14 души от клана Гольовци и на двама полицаи, които ги покривали за ОПГ за грабежи, кражби, наркотици…

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на 14 души след  акцията в четвъртък в столичния квартал “Орландовци”, съобщават от МВР. Те са обвинени като участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Сред обвинените са и двама полицаи от столичното Второ районно управление.
По-рано вчера министърът на вътрешните работи  Младен Маринов съобщи, че двамата полицейски служители, помагали на Гольовците, са арестувани. По време на операцията по задържането на участниците в жилища, автомобили и при лични обиски бяха намерени и иззети наркотици, огнестрелни оръжия, близо един тон тютюн заедно с машина за нарязването му. Иззети са и автомобили, за част от които има данни, че са крадени. Събраните доказателства сочат, че групата е действала повече от три години. Разследва се съпричастието й към тежки престъпления в различни краища на страната – грабежи, както и в поща (на част от парите за пенсии на жители в района), кражби на промишлени машини, влакови релси и др. Има и данни, че участници в групата са извършвали погроми на паметници в Централните софийски гробища, за да принудят близките на починали да потърсят услугите им за възстановяване. Ръководителят на групата лично е определял функциите на всеки от участниците за конкретното планирано престъпление. Обвинените полицаи от своя страна осигурявали липсата на полиция в района на извършване на престъпление.
В процес на установяване е срещу какво възнаграждение са извършвали подобни “услуги”. На обвинените за участие в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Очаква се днес Спецпрокуратурата да внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест.
Припомняме, че в четвъртък в столичния квартал “Орландовци” беше неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотици и грабежи. Тогава започна и разследването на евентуалното участие на двама служители на Второ РПУ в София. По-късно през деня стана ясно, че двамата полицейски служители осигурявали чадър при извършването на конкретните престъпления от клана на Гольовците.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *