Ето джипито, оставено от крупиета да агонизира на Е-79

Джипито в Крупник д-р Райсат Станишева издъхна от тежки травми – фрактура на таза, вътрешен кръвоизлив в корема и оток на мозъка в реанимация на благоевградската болница, след като е прегазена от автомобил на пътя. Черната вест потресе вчера жителите на община Симитли, които познават 57-годишната д-р Станишева като изключително добър човек и професионалист. Тя е рускиня, омъжена е и живее в село Крупник повече от 30 години, има две деца – син и дъщеря, които със семействата си са се установили в Испания.

Д-р Станишева е открита в безсъзнание на международния път Е-79 в непосредствена близост до отбивката за селото. Първоначалният сигнал, подаден на тел.112 малко преди 21,00 часа, е за жена в безпомощно състояние, паднала от надлеза над главния път. На място пристигнали екипи на полицията и Спешен център – Симитли, но тъй като дежурният спешен медик не е от тази община, той не разпознал лекарката, която всички местни жители добре познават.

Д-р Станишева е приета в болницата в критично състояние. Настанена е в реанимация, но тежките травми – кръвоизлив в мозъка и вътрешни наранявания, били несъвместими с живота й.

24-годишният Красимир Самарджиев от село Крупник е намерил сгазената жена на пътя и се обадил в полицията. Сигналът е получен около 20:44 часа на 6-и март във 2-ро РУП – Благоевград за това, че жена лежи в безпомощно състояние на ПП1 Е-79 в района на Брежанска детелина. В хода на работата по случая е установено, тя е блъсната от лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 23-годишния Преслав Драшански от Петрич, в който пътувал и 26-годишният Димитър Панчев от село Кулата. Автомобилът се движил в посока от Симитли към  Кресна и след като блъснал жената е напуснал местопроизшествието. Шофьорът и спътникът му са задържани за  24 часа в РУП – Петрич, като и на двамата са взети кръвни проби за алкохол. Предстои и оглед на автомобила, който е предаден на разследващите полицаи. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 от НК, причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортен инцидент. Уведомена е Окръжна прокуратура – Благоевград. Двамата мъже работят в казиното на Коко Динев на Кулата и бързали за работа. Тепърва ще се проверява дали са избягали от местопроизшествието, или първоначално не са разбрали, че са блъснали човек. Пред полицаите те признали, че са усетили удар, но помислили, че са блъснали куче. От силния удар тялото на жената изхвърчало на 30 метра, обувките, личната карта и други вещи били разпилени на голям периметър. Те са арестувани със заповед за задържане за 24 часа. От прокуратурата не е поискано удължаване на мярката за арест.

Жителите на Крупник са в шок от черната вест, те с мъка споделиха, че д-р Станишева е сред малкото лични лекари, които посещават своите пациенти по домовете им. Една от версиите е, че във фаталната вечер се връщала от домашно посещение в село Полето. При спускане от селото към надлеза над международния път има лека кривнина в участъка, най-вероятно автомобилът й се усукал и тя се забила в мантинелата. При удара се спукала гумата, на стържеща джанта докторката успяла да придвижи джипа „Хонда Сивик“, който й е подарен преди два месеца от сина й, до края на моста в посока Крупник. Най-вероятно е слязла до главния път Е-79, за да потърси помощ, което се оказало фатално. Там е пометена от преминаващ лек автомобил. Този участък е  неосветен, миналата година на същото място бяха пометени от коли двама мъже от село Черниче, които се връщали от гости в село Полето.

Един час преди тежкия инцидент д-р Станишева е била на свиждане и при съпруга си Илия, който имал здравословен проблем и е бил в болница в Благоевград. Той е работил преди години като миньор.

„Загубихме изключителен човек, не само лечител, но и наш приятел, във фаталния ден в 13,30 часа бях при д-р Станишева в кабинета й, разговаряхме близо час – каза един от нейните пациенти в Крупник Емил Куветов. – Трябваше да се консултирам за преглед при невролог, разговаряхме за много неща, тя винаги можеше да ти даде ценен съвет, аз имам здравословен проблем от години, но тя винаги ми е вдъхвала кураж и уверност. Обичаше животните, отглеждаше две породисти кучета, мисля, че са овчарска порода, всеки ден ги разхождаше, изключителен човек, живее в Крупник повече от 30 години, на всички ужасно ще ни липсва”, заключи с мъка Емил Куветов.

Благоевградските лекари също са потресени от трагедията с д-р Станишева. Във фаталната вечер тя споделила във Фейсбук с колега популярна руска песен. Това станало в 18.42 ч. Предишната вечер „качила” на профила  „Кавказкая пленница”, като допълнила, че песента е като за нея. Във Фейсбук тя споделила на 18 февруари, че я мъчи носталгия към Русия, сякаш предчувствала фаталния си край.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *