ПОЛИТИЧЕСКАТА ИНТРИГА В ДУПНИЦА! Отлюспеният от левицата П. Дангов и синият Пл. Соколов се появиха изненадващо на червен форум и отприщиха догадки кой ще е кандидат за кмет на БСП догодина

Две знакови за Дупница фигури – Първан Дангов и Пламен Соколов, се появиха изненадващо на форум на БСП в общината преди дни за представянето на червената визия за управление на страната и с това отприщиха коментарите за кметските кандидатури на предстоящите догодина местни избори.

Появата на Първан Дангов бе странна от гледна точка на факта, че той бе отлюспен от партията, след като се кандидатира и бе избран като независим кандидат за съветник преди няколко години. Оттогава никой не го бе виждал на червен форум в общината. Затова и веднага се завъртя слух, че левицата пак го оглежда за кмет на Дупница. Преди последните избори за местна власт пак беше спрягано името на П. Дангов за кмет от левицата, но тогава от ръководството на столетницата се дразнеха дори само като чуеха името му.

Дангов пристигна на представянето на червената визия заедно с екскмета на Джерман Борислав Тасков, а партийци от БСП издадоха, че Тасков, който е дясната ръка на лидера на БСП Станислав Павлов в качеството си на управител на санаториума в Сапарева баня, е посредникът при разговорите за вота догодина с депутата от БСП д-р Иван Ибришимов. Тази взаимовръзка допълнително захрани спекулациите по темата.

Репортер на „Струма“ попита д-р Първан Дангов вярно ли е, че води разговори с ръководството на БСП да е евентуален кандидат за кмет на предстоящите избори. Дангов отговори лаконично: „Тази попара съм я сърбал!“.

И ако присъствието на Дангов на партийния форум изглеждаше по-логично, то появата на бившия син кмет на Дупница Пламен Соколов предизвика истинско изумление, защото от години се знае, че е дясноориентиран политически. Той се е похвалил, преди да започне събранието, че през февруари ще обяви нов политически проект, с който ще се яви на местните избори догодина. Д-р Пл. Соколов не само е присъствал, но и от залата е изнесъл пламенна реч срещу управлението на ГЕРБ в Дупница и като цяло в страната.

В политическото пространство се коментира, че той води разговори с ВМРО, със земеделците в Дупница и с малки политически формации да се обединят за предстоящата предизборна кампания.

Преди няколко дни репоретр на „Струма“ попита по телефона д-р Соколов дали наистина прави коалиция за изборите догодина, на което той отговори, че няма такова нещо за момента.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *