Политическото напрежение расте! Словесната престрелка между Цветан Цветанов и президента продължава

Градусът на политическото напрежение между президента и управляващите остава висок. Словесната престрелка между председателя на ПГ на ГЕРБ Цветанов и Румен Радев продължава и днес след скандала от вчера на Консултативния съвет за национална сигурност.

И днес Цветанов обвини президента и БСП в проруски позиции, защото в заключителния документ след КСНС се съдържала по-скоро проруска, а не прозападна позиция. Цветанов каза също, че след като вчера е изразил подобно отношение по време на КСНС е срещнал подкрепа и от премиера. От БСП обявиха, че предложената позиция и приета е била изключително умерена и обвиниха Цветанов в политическо интригантство.

По повод обвинението на Цветанов, че президентът „иска да извади България от Европейски съюз и НАТО“, в Монтана Румен Радев коментира: „Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават”.

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

Румен Радев отхвърли и обвиненията на Цветанов, че набирането на средства за предизборната му кампания е било „на тъмно“.

„Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов”, каза пред журналисти в Монтана държавният глава.

Скандалът продължи да се развива и в кулоарите на парламента.

„С тези координирани действия между БСП и президентската институция, с всички послания и коментари, определено мога да кажа, че нямаме необходимото доверие пред евроатлантическите партньори, което имахме преди избора на Румен Радев за президент”, категоричен беше Цветан Цветанов.

„Аз не ги виня и не мога да бъда категоричен, но от действията, които предприемат и позициите, които изразяват, всеки един от нас може да си направи подобен извод и да се съмняваме в тяхната искреност за тази евроатлантическа ориентация”, допълни той.

„Това е поредното упражнение в политическо интригантство от страна на г-н Цветанов към президента”, заяви от своя страна Крум Зарков от БСП. По думите му съдържателно позицията на Цветанов е трудно да бъде коментирана.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *