Полицай – трафикант заряза афганистанци насред пътя, хванаха го

Срещу 2000 лв. на човек 29-годишен столичен полицай от Охранителна полиция се е наел да участва в трафик на нелегално пребиваващи чужденци.

На 5 август вечерта в късните часове с четири автомобила трябвало да бъдат превозени общо 22 нелегални мигранти от Афганистан от Бургас до София, откъдето пък те щели да поемат към Западна Европа.

Въпросният полицай натоварил шестима мъже, на възраст от 16 до 21 години в лек автомобил „Мерцедес“ и поел от морския град към столицата, пише БГНЕС.

Още в Бургас съмнителните лица в колата му били забелязани и малко след излизане от града полицията опитала да го спре, но той профучал със скорост 180-200 км в час. По подобен начин завършили опитите за полицейски проверки по магистрала „Тракия“ до Сливен, Стара Загора, Пловдив.

От магистралата след Пловдив, в опит да избегне полицията, той се отклонил към Карлово. Нов, пети пореден опит да бъде спрян от полицията в град Баня отново завършил неуспешно. Полицаят трафикант стигнал до Карлово и там оставил в центъра шестимата афганистанци, като успял да им вземе сто долара, за да парира нови опити от страна на полицията. Според окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов, сега става ясно, че изобщо е нямал намерение да се върне да ги прибере. Нещо повече – задигнал багажите им, оставил за себе си по-ценните неща, а останалото дал на роми от Карлово.

Вещите са открити в автомобила му. След като е обявен за общодържавно издирване, той най- сетне е спрян в Пирдоп, където му слагат и белезниците.

В схемата от четирима трафиканти той е единственият полицай, а в София в апартамент са открити останалите 16 души, превозени от Бургас. Те са мъже, сред тях има и десетгодишно момче. Срещу полицая ще бъде повдигнато обвинение по чл. 281 ал. 2 за подпомагане на незаконно пребиваващи чужденци, ще бъде обвинен и за кражба.

Нелегалните мигранти се разпитват, след приключване на следствените действия ще бъдат настанени в Центъра за временно пребиваване в Любимец.

От четиримата, въвлечени в схемата за трафик, един все още се издирва.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *