Полицията затвори аквапарка в Приморско

Полицията ще извърши повторен оглед на водната пързалка в Аквапарк “Аква Планет“ в Приморско, където 18-годишен младеж загина при нелеп инцидент. Две момчета се сблъскаха вчера в улея на екстремна пързалка, наречена „Цунами“. Единият от тях, от старозагорското село Кирилово, загина след получена травма в главата. Другият е прегледан и освободен от болницата.

Аквапарк “Аква Планет“ в Примирско ще остане затворен, докато продължават процесуално-следствените действия, разследващи причините за нелепия инцидент, при който загина 18-годишното момче от старозагорското село Кирилово. Николай Михайлов, който е разпоредител в аквапарка заяви пред БНР, че при спускането си по екстремната пързалка най-вероятно момчето не е спазило инструкциите за безопасност: “Явно не е спазена инструкцията на служителя. Има си служител, който разпорежда, но доколко разбрах не е спазил инструкцията. За правилно спускане, въобще не е изчакано служител. По принцип правилното спускане – ринговете са с дръжки по посока на движението, човекът трябва да е седнал да се държи здраво и да се спусне. Доколкото разбрах се е спуснал с главата напред“.

Очаква се по-късно днес от Регионалната дирекция за строителен контрол и Комисията за защита на потребителите да кажат дали и те ще извършат проверка на водното съоръжение. „Вероятно някое от правилата за ползване на съоръжението не е спазено“, коментира по-рано в предаването „Преди всички“ Митко Вълев, член на УС на Сдружението „Българска професионална асоциация за басейни и спа“. „Спасителите на място трябва отговорно да спазват инструкциите и да не допускат хората, които се пускат по пързалките, да нарушават правилата, защото много често туристите не се съобразяват с правилата, правят им се забележки, въпреки това те продължават да се пускат по пързалките по начин, по който не трябва“. По думите на Вълев в България няма организация, която да следи за безопасността на аквапарковете.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *