Полицията разследва инцидент с отровено куче в Логодаж

Благоевградската полиция разследва смъртта на отровено куче в село Логодаж. Сигналът бил подаден от Йордан Тунтев, който намерил домашното си куче мъртво пред къщата, съобщи кметът на селото Пламен Червенков.  Собственикът на кучето се обадил на телефон 112 и на място пристигнали полицейски служители, които започнали проверка.

Ето какво разказа Йордан Тунтев за случая: „Намерих кучката вкочанена пред вратата на къщата си. На устата й имаше пяна и се усъмних, че е отровена. Отидох при кмета и му казах, че не е нормално в 21 век някой да хвърля отрова насред центъра на селото, особено в тази вирусна епидемия. Затова се обадих на полицията, за да спре този произвол с боравене на отрова. Аз имам подозрения, че кучето е натровено с антифриз, но това е работа на полицията да установи. Тази кучка я гледах от 4 години, наскоро роди и имаше едно малко куче. Когато я намерих мъртва, кучето се опитваше да бозае от нея”.

 Йордан Тунтев добави, че хранил и едно изоставено куче, чиито стопани, младо семейство от селото, починали. Преди няколко дни хора от селото се бяха оплакали, че кучетата му са агресивни, не били вързани и децата се страхуват да се разхождат из улиците. „Кучетата лаят, защото това е техният език. Те лаят, когато се радват, или когато усещат негативна енергия. Ако имам някакви нарушения, ще понеса отговорност, но понякога животните са по-човечни от хората“, каза Йордан Тунтев.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *