ПОРЕДНА УСПЕШНА БИЗНЕС ИНВЕСТИЦИЯ! Председателят на ОбС в Г. Делчев А. Гераксиев изпраща 2018 г. с ново предприятие за кексчета

Председателят на ОбС – Гоце Делчев Ангел Гераксиев приключва 2018 г. с нов бизнес – предприятие за производство на тестени и сладкарски изделия, главно кексчета. То ще е в гоцеделчевското с. Борово, във вече съществуваща сграда. Технологичният процес на производство ще включва прием на суровинни (брашна, захар, подсладители, набухватели, овкусители и консерванти), смесване на суровините с определено количество вода в миксер, изсипване на получената смес в машина за формоване, изпичане, отделяне на кексчетата от формите, охлаждане, опаковане, шоково замразяване, пакетиране на замразените сладкиши, съхранение и експедиция. Гераксиев планира производственият капацитет на предприятието да бъде 330 броя кексчета на час.

Съществуващата сграда е захранена с еленергия и вода, отпадъчните води се отвеждат в канализацията на с. Борово. Сградата се състои от партерен етаж, на който ще се разположат съблекалните и баните, и първи етаж, в който на площ от 62.6 кв.м ще бъде производствената зала и складовете за суровини, кашони и опаковки, залата за подготовка на суровините, склад за готова продукция, хладилна камера, охладител и стая за почивка.

Официален инвеститор на предприятието е „КООП-1“ ЕООД, на което председателят на ОбС – Гоце Делчев А. Гераксиев е управител. Самото дружество е основано през 2009 г. с основен предмет на дейност производство на малини. Едноличен собственик на капитала на дружеството от 5000 лв. е гоцеделчевското „РПК – КООП“ АД. В Районната потребителна кооперация Гераксиев е в Съвета на директорите заедно със Спиро Илчев, Димитър Шагов, Володя Спириев, Нина Качакова и Петрана Къшева.

Преди предприятието за кексчета Гераксиев се захвана да прави предприятие за преработка на плодове и зеленчуци. То предвижда строителство на нова сграда, затова още не е напълно завършено, но мащабите му са сериозни – преработка на 700 кг дневно и 8 работни места.

Самият Гераксиев е може би най-крупният бизнесмен в Гоце Делчев, името му фигурира като съдружник, управител и мениджър в около 20 мощни дружества, чиято дейност е свързана с производство на електроенергия, проектиране, търговия, хотелиерство и други.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *