ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КМЕТА АТ. СТОЯНОВ! С 29 декара разширяват парк „Свети Врач“ в Сандански

Разширяват парк „Свети Врач“ в Сандански с 29 декара. Предложението на кмета на община Сандански Атанас Стоянов получи единодушната подкрепа на местния парламент на последното заседание. 

„Парк „Свети Врач“ в Сандански е със забрана за строителство и ще трябва да се разширява и обновява”, каза кметът Стоянов. С приетото решение към парка се добавят още 29 декара отляво на река Санданска Бистрица, в района на тренировъчното игрище. По време на обсъждането стана известно, че наследниците от фамилията на Георги Коцев имат претенции да им бъдат възстановени имоти, находящи се в парковата зона. Кметът Стоянов поясни, че предстои да бъде подложен на поредно обсъждане новият подробен устройствен план на парк „Свети Врач“, като той ще продължи да защитава идеята в зоната на парка да не се извършва строителство, а да се увеличава площта на парка в посока към зоокъта.

„Имотите в този район са държавна собственост, а община Сандански ще отстоява тезата тези имоти да станат общинска собственост. Общинският съвет и община Сандански ще трябва да запазим парк „Свети Врач“ и да го разширяваме, а наследниците на имоти в парковата зона да бъдат обезвъзмездени с имоти от същата категория”, категоричен е кметът.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. 007

    Кога ще ремонтират основно пътя за жп гарата, кога чез ще прекарат ток за живущите там?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *