ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КМЕТА К. КОТЕВ! От 440 лв. месечен наем стартира търг за „Езерото” в Сандански

Два атрактивни общински имота в Сандански се отдават под наем за срок до 10 години. Първият е обект „Езерото” в парк „Свети Врач”, а вторият е заведение „Мариус“. 

Общинският имот „Езерото“ е без стопанин от седем години. Той се слага на тезгяха по предложение на кмета Кирил Котев и получи подкрепата на местните парламентаристи да се отдаде под наем за срок до 10 години.

„В община Сандански е постъпило предложение от няколко кандидати да стопанисват общинския имот „Езерото”, но досега поради забраната за строителство и изготвяне на нов устройствен план на парк „Свети Врач” община Сандански не е предприела стъпки към отдаването му”, каза кметът Кирил Котев пред съветниците.

Явор Аргиров предложи да се отложи точката от дневния ред и да се направи проучване дали на това място може да се изгради търговски обект със заведение и атракциони, но това негово предложение отпадна и бе гласувано да се открие процедура по отдаване под наем на „Езерото”.

Месечният наем, от който ще стартира наддаването на търга, е 440 лева без ДДС, като се отдава под наем 4.6 декара водна площ и 2.3 декара зелена площ. Бъдещият наемател ще постави няколко водни колела и атракциони.

Вторият общински имот, където беше заведението „Мариус”, се намира на пъпа на Сандански, на търговската улица „Македония”, на приземния етаж в сградата, в която се помещава Ритуалната зала. Той се отдава под наем на цена от 1010 лева без ДДС. Имотът е с площ от 300 кв.м и от десет години е без наемател.

Със свое решение общинските съветници прекратиха процедурата по концесия на стадиона в с. Левуново и концесията на водоема в с. Хотово, който е в имението на банкерката Цветелина Бориславова.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *