По-строги мерки срещу COVID-19 на Миконос

Гърция наложи днес вечерен час от 01.00 до 06.00 часа и други ограничения на турстическия остров Миконос. Причината е нарастващият брой заразени с коронавирус, предаде АФП, като се позовава на съобщение на властите.

Освен вечерен час, мерките предвиждат и 24-часова забрана за всякаква музика, според съобщение на зам.-министъра по гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас. Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли.

„Ние призоваваме гражданите, посетителите и търговците на нашия хубав остров да спазват мерките, за да може Миконос да се върне към нормалността“, заяви Хардалиас.

Островът е една от основните туристически дестинации в Гърция и живописните му плажове и активен нощен живот привличат стотици хиляди туристи всяка година, включително знаменитости.

На 15 юли Хардалиас предупреди, че броят на активните случаи на коронавирус се е увеличил четирикратно за една седмица, надхвърляйки 300 случая. Той обясни днес, че организаторите на частни събирания с участие на над 20 души, рискуват да им бъдат наложени глоби, стигащи до 200 000 евро.

Гръцките власти съобщиха вчера за регистрирани 2691 нови случая на заразени с COVID-19 на фона на по-малко от 400 случая три седмици по-рано. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *