По съкратената процедура взимат треньорски лиценз „УЕФА-А“ пиринските кадри Т. Праматаров, Ив. Цветков, Д. Бербатов…

Дипломите си за издигане в ранг защитиха в Българската треньорска школа по футбол 19 известни бивши и настоящи футболисти, на които тапиите за лиценз „УЕФА-А“ ще бъдат връчени утре на церемония в базата на БФС в Бояна. От съкратената процедура по специално разработена учебна програма за играчи с принос към най-популярната игра у нас се възползваха трио пирински кадри. Кресналията Тодор Праматаров, който е секретар на Аматьорската футболна лига, стана голмайстор на „А“ група с екипа на „Славия“ през сезон 1996/97 г., когато отбеляза 26 попадения в 29 мача и белите се окичиха с бронзовите медали. През 2001/2002 г. игра за орлетата в „Б“ ФГ, а година по-късно мина през „Вихрен“.

На подиума в Амфитеатралната зала ще излязат и двама благоевградчани – Димитър Бербатов и настоящият скаут на „Лудогорец“ Иван Цветков, който направи кариера в Холандия и е сред големите любимци на феновете на „Пирин“ и на бултрасите в Пловдив. Сред завършващите са и други имена с легендарен статут като Мартин Петров и Георги Илиев. Курса минаха успешно и близнаците Веселин и Йордан Миневи, Живко Миланов, Даниел Пеев, Захари Сираков, Кирил Метков, Дарко Савич, Румен Трифонов…

Лиценз „А“ е последното стъпало преди най-високия в треньорската йерархия „Про“ лиценз и дава право на притежателите му да водят отбори от Втора лига и да са помощници в елита.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Гацо Бацов

    Тия направо им ги пишат тапиите, без да са отишли и веднъж да прочетат нещо или на изпит!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *