По 500 лева плащат евродепутатите за членство в ГЕРБ

Евродепутатите ще плащат най-висока вноска в касата на ГЕРБ – по 500 лв. на година. Предстои да се уточни по колко ще дават кметовете, министрите и народните представители и по колко – учещите и пенсионерите, за които вноската ще е символично, съобщава „24 часа“. 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която е заседавала в сряда вечерта, е решила да вдигне членския внос, но няма финално решение колко да е той. Наред с левчето от бюджета централата се нуждае от още 2 млн. лв. на година за издръжка на дейността си. 

От основаването на ГЕРБ в края на 2006 г. досега всички членове плащат по 2 лева на година за организацията. След като по предложение на управляващата партия Народното събрание свали държавната субсидия за партиите, получили 1% на последните парламентарни избори, от 11 на 1 лв. на действителен глас, се търси начин да се осигури издръжката.

Етичната комисия, която Борисов поръча да заработи към Изпълнителната, ще бъде сформирана до края на юли. Тя ще е от 3-ма или 5-има членове с отлична репутация, обясни вчера вицепремиерът Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия. Ще приема и анонимни сигнали за морално укорими действия на управленци и функционери от ГЕРБ, каза Дончев. Той увери, че до седмица партията ще излезе със становище по сигнала, който внесе лидерът на РЗС Яне Янев срещу кмета на Сандански Кирил Котев. Данните как захранил с минерална вода хотела си, изглеждали смущаващи и било възможно ГЕРБ да свали доверието си от него.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *