Топ теми

ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета „Желязков“

Eдинодушно парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) реши, че няма как да подкрепи така предложеното правителство. Аргументите ще бъдат представени утре в пленарна зала, така че това е окончателното решение, взето по съответния ред. Това коментира пред журналисти Николай Денков, председател на парламентарната група на ПП-ДБ, която заседава в централата на „Демократична България“.

„Няма никаква промяна в позицията ни. Виждаме, че няма естествена подкрепа за това правителство. Дали ще се се случи, зависи от това, дали тази вечер Пеевски и Борисов ще накупят достатъчно гласове от другите парламентарни групи“. Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

По думите му това е истината. „За мен би било срам следващото българско правителство да бъде на базата на купен вот в парламента“, каза той и подчерта, че ако това правителство мине, те ще бъдат ярка опозиция. 

Петков обяви, че не се съмнява в депутатите на формацията и в това как те ще гласуват утре. „В пълен състав ще сме, няма да липсват наши депутати“, увери той.БТА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *