Празнично шествие, концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ сред акцентите в празничната програма за 24 май в Благоевград

Община Благоевград е подготвила богата културна програма по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура, славянската писменост и Празник на града. Началото ще бъде поставено с полагане на венци и цветя пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ при НХГ. Непосредствено след това ще тръгне празнично шествие от два лъча. Първият ще бъде от  паметника на светите братя, а вторият от сградата на Съдебна палата. Крайната цел е площад „Македония“, където от 11:00 часа е предвиден празничен обеден концерт на ученици от учебните заведения в  Благоевград.

За втора поредна година възпитаници на II ОУ „Димитър Благоев“ ще се включат в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език при БАН. Инициативата ще се проведе от 13:00 ч. до 15:00 часа на площад „Македония“.

Програмата продължава с празнични концерти на Народно читалище „Н. Вапцаров-1866г.“, Биг Бенд, Камерна опера Благоевград от 17:00 часа отново на площадното пространство.  Кулминацията ще бъде от 20:00 часа, когато на сцената ще излязат Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Честванията ще завършат с илюминации.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *