Предводителят на обединения „Кюстендил“ Д. Младенов свика под знамената 23-ма играчи, 9:8 съотношението нови-напуснали

Предводителят на обединения ФК „Кюстендил“ Даниел Младенов свика под знамената 23-ма играчи, на които ще се разчита основно да изведат новия проект под Хисарлъка на върха в Югозападната Трета лига. На старта на лятната подготовка съотношението между новодошли и напуснали бе почти по равно – 9:8. За две трети от попълненията появата на стадион „Осогово“ е своеобразно завръщане заради обвързаността им към местния тим в предишни периоди.

Списъка с подкрепления оглавяват двамата стратези на сините със статут на футболисти – старши треньорът Даниел Младенов и спортният директор Димитър Илиев, всеки един от тях тясно свързан през годините с „Пирин“ /Бл/ и „Марек“. След престой на „Бончук“ капитанската лента пак слага Боян Стойнев. Лидерската роля в атаката е отредена на други две разпознаваеми лица за тукашните фенове – Александър Александров-Аци и Даниел Гогов. Под рамката отново застава Александър Михайлов след кратка забежка в ЦСКА 1948, съпътствана с тежка контузия. От тима на авиаторите пристига и конкуренцията на пост №1 Иван Топалов. Опит в големи дози лъха от юношата на орлетата Ахмед Адемов-Пато и Георги Купенов.


Досегашните вратари Владимир Иванов и Крис Дончев си заминаха в комплект. Местата в дефанзивния вал за новите момчета освободиха Евгени Гроздин, Майкъл Георгиев и Николай Орозов. Клубната си принадлежност сменят и офанзивните хора Марио Евтимов, Любослав Любомиров и Христо Панчев.

Встъпителното занимание бе предшествано от традиционния водосвет с молебен за здраве и успехи по футболните терени.

„Пожелавам на всички ви първо да сте здрави, всеки от вас да покаже това, на което е способен“, лаконичен бе наставникът Младенов и посочи целта, с която са длъжни да се съобразяват подопечните му: „Отборът да заработи професионално“.

„Надявам се да показваме добри игри, да радваме хората и да ги върнем обратно на стадиона. Ако успеем да постигнем това, резултатите и класирането ще си дойдат сами“, допълни директорът Д. Илиев.


„Времето показва, че ще ви върви по вода през годината, която предстои пред вас. Вече двата отбора сте едно цяло, работите заедно, вървите напред заедно, гледате в една посока. Вие сте хората, които ще давате пример на обединената детска школа – децата ще се учат от вас и вие сте тези, които трябва да дадат добрия пример, на който те да искат да подражават. Вярвам, че това е правилната посока, и пожелавам успешен сезон, без спортни травми“, пожела кметът инж. Огнян Атанасов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *