Президентът Радев: Инцидентите с колите на НСО са поръчани

Президентът с коментар по последните скандали около автомобили на Национална служба „Охрана” (НСО). Преди два дни беше разпространен клип, на който се вижда конфликт между службата за охрана и КАТ. Причината е влязъл в насрещното автомобил на НСО, за който се предполага, че вози съпругата на президента. Според държавния глава, зачестилите „пътнотранспортни скандали” били поръчкови, съобщава Нова телевизия.

Президентът призна, че в неделя ескортиращ автомобил от неговата охрана е ударил леко друга кола, но екипът действал изцяло според закона за НСО.

„Много зачестиха тези ситуации. Сигурно си спомняте, че се внушаваше, че моята съпруга шпори мерцедес на НСО като авторитет из булевардите на София. Спомняте си режисурата в Харманли, която целеше да изкара моя баща автохулиган. Винаги има някакво видео, което се пуска в мрежите. Или от общински камери при грубо нарушение на правилата… Или от случаен свидетел с така интересно минало.  Сами можете да се досетите, кои са поръчителите на тези суперпродукции. Тези зачестили пътнотранспортни скандали… няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия”, заяви държавният глава.

Радев отправи критики и заради отхвърленото вето върху закона за корпоративното подоходно облагане, с което данъкът върху старите коли да се вдига.

„Този закон няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект”, смята президентът.

Държавният глава коментира и тезата на премиера, който вчера отрече в България да има – цитирам – катастрофален срив на инвестициите.

„Приемам това изявление като пожелателно мислене в бъдеще време. Вие знаете, че чуждестранни инвеститори стратегически отдавна не са се появявали в България, много вече напуснаха… хората протестират. Тези протести няма да спрат – не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта”, коментира Румен Радев.

Колкото до последните прокурорски проверки на членове на кабинета и обкръжението им – президентът заяви, че министерският съвет трябва да контролира хората си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *