Прекратиха издирването на Сала и изказаха съчувствие към близките му

Очакваната от часове информация за прекратяването на издирването на футболиста Емилиано Сала и изчезналия в Ламанша самолет, вече е факт. С това на практика се декларира, че играчът и пилотът Дейвид Ибъдсън не са сред живите.

Нападателят на Нант Сала се качи на малкия двуместен самолет в понеделник вечер от Франция, за да се присъедини към новия си клуб Кардиф във Висшата лига.

Три дни издирването не спря, но с официално съобщение в късния следобед на четвъртък, Дейвид Баркър, ръководител на пристанищната служба и глава на операцията, я обяви за приключена, съобщава dir.bg. Неуспешно…

Ето го и пълното съобщение:

„Нашият тим се събра и обсъди ситуацията около цялата спасителна операция, провеждана от понеделник вечерта.

Въпреки огромните усилия по земя и въздух, с ресурси и хора от островите в Ламанша, Франция и Обединеното кралство, след като претърсихме над 1700 морски мили, като някои региони бяха претърсвани повече от веднъж, както и след внимателното изследване на данни от сателити и мобилни устройства, не бяха намерени самолетът, пилотът или пасажерът.

Общо над 80 часа търсене с три самолета и пет хеликоптера не дадоха резултат. Помощ оказваха две от спасителните ни лодки, както и няколко допълнителни плавателни съда.

Взехме решението да прекратим търсенето. Шансовете да има оцелял сред издирваните са нищожни. Нашите мисли са с близките и семействата напилота и пасажера в тези трудни времена.

Инцидентът остава отворен като случай, въпреки че операцията е приключена. Всяка информация, подадена към нас от морски или въздухоплавателен съд за следа от изчезналия самолет, ще бъде веднага проверявана.“

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *