Привикаха на очна ставка в съда зам. кмета на Дупница О. Китанова и бившата шефка на фалиралата Общинска счетоводна къща Ив. Терзийска по делото за неотчетените 87 000 лв. от детската градина в Бистрица

Зам. кметът на община Дупница Олга Китанова и бившата шефка на фалиралата Общинска финансова къща Иванка Терзийска бяха привикани на очна ставка пред съдия Светла Пейчева в Районен съд – Дупница по делото срещу бившата домакинка в детската градина в село Бистрица Даниела Манова. Двете дами, които бяха в добри отношения преди скандала за неотчетени от Манова 87 000 лв. в общината, се изправиха една срещу друга по време на съдебно заседание.

Както „Струма“ писа, в предишно заседание съдия Пейчева поиска Олга Китанова и Иванка Терзийска да се явят в съда на очна ставка, тъй като показанията им, дадени пред разследващите органи, си противоречат. Ив. Терзийска е заявила, че е получила устна заповед от Олга Китанова домакинките да внасят събраните пари от такси в детските градини по сметка на счетоводната къща. Вчера, по време на очната ставка, тя заяви, че не е получавала устна заповед от зам. кметицата, а от счетоводството в общината й казали, че О. Китанова е наредила така. В този период банковите сметки на общината били запорирани.

На въпрос на съдията към подсъдимата дали Терзийска й е носила кочани в детската градина, Д. Манова отговори, че се е случвало един-два пъти, въпреки че е задължение на домакинките да ги получават от общината. Ив. Терзийска често ходела в детската градина, тъй като съпругът й работел като параджия там.

Както „Струма” писа, експертът по делото, извършил проверка на финансовата документация, е установил, че не се знае къде са парите, за които е обвинена Д. Манова. Пари са внасяни по банков път, но не може да се установи движението им, тъй като те липсвали и не били заприходени в касата на общината.

Даниела Манова заяви, че е разбрала за злоупотребата с парите от таксите на децата в детската градина, когато била привикана в счетоводството на общината и й е казано да си даде молба за напускане. Първоначално й било обяснено, че не е весла 1800 лв. в касата на общината. След това сумата набъбнала на 87 000 лв.

Делото беше отложено за месец октомври. Съдия Св. Пейчева ще изиска от общината да й дадат данни откъде са купували номерираните кочани и завеждани ли са някъде под номера, за да установи дали са ползвани неистински такива.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *