Признаците, че сте на крачка от развод

Подписът не е гаранция за сигурност! Той не може да ви предпази от раздяла. За връзката си трябва да се грижите като за цвете – всеки ден отделяйте внимание и грижи, за да не увехне.

Ето и признаците, че бракът ви е в сериозна опасност и вероятно сте на крачка от развод. Като съветът ни е най-добре изобщо да не позволявате да се стига до там.

Единият от вас се „отделя”
Делите едно легло, едни сметки, но единият сякаш си има свой собствен живот… Прекарва времето си на работа, с приятели или пред компютъра. Дори вниманието към децата сякаш не е същото. Това обикновено е признак и за извънбрачна връзка. Но без значение от причината, трябва да сте наясно, че нещата с брака ви не отиват на добре.

Уважението вече не присъства в отношенията ви
Един от най-важните елементи на здравия брак е уважението. Когато то вече липсва, единият винаги ще се чувства отхвърлен и унизен. Разбира се, не става дума за дребни спречквания и по-остри думи, а за тотално пренебрегване мнението на другия. Брачните консултанти са категорични, че при такива обстоятелства връзката е обречена. Трябва и двамата да положите много усилия, за да оправите нещата.

Вече не сте екип
Брачните партньори обикновено са добър екип във възпитаването на децата, във вземането на важни решения, в домакинските задължения дори. Ако този синхрон все по-често започва да ви бяга, това е ярък сигнал за проблем.

Единият от съпрузите е сериен лъжец
При положение, че единият от вас не спира да лъже и за дребни, и за сериозни неща, отношенията са на прага на провал. Лъжата винаги оставя корена на недоверието и предателството.

Компромисите са едностранни
Само едната страна отстъпва и преглъща, за да има мир. Бъдете сигурни, че раздялата е само въпрос на време! Хармоничните отношения включват компромиси и от двете страни.

Вече не си говорите
Освен да обсъждате битови неща като: „Трябва да купиш мляко”. Обикновено проблемите във всякакъв вид взаимоотношения се решават с разговор, пише beu.bg. От тази гледна точка, липсата на комуникация е много лош знак за съвместното ви бъдеще.

Единият от вас няма желание да опита да оправите нещата
Ако сте разбрали, че бракът ви е към края си, нормално е да направите последни опити да го спасите. Ако единият от вас категорично отказва да опита, значи за него всичко е приключило. От този етап обикновено няма връщане назад. Най-добре ще е да го оставите да си тръгне и да разчитате с времето да преосмисли нещата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *