Приятели на убития в Борисовата градина и чичо му с тежки думи за килъра на Георги! (СНИМКИ)

Два дни след фрапиращите разкрития за убийството на Георги в Борисовата градина негови близки говориха пред bTV за преживения шок от развръзката. Йоан Матев, задържан след година и половина, беше оставен в ареста.

Константин Панчев и Константин Константинов често минават по последните алеи, по които се е движел и Георги. И днес не могат да си представят какво се е въртяло в главите на съученици на Йоан, които са го разпознали по кадрите веднага след инцидента и са мълчали година и половина.

„Ти да седиш толкова време и да мълчиш за убийство! Не е за счупена чаша, това е за убийство! Реално не знам какво ги е подтикнало да го направят”, каза Панчев.

„Да знаеш за това, и да гледаш целия тоя цирк по телевизията как се развива, да гледаш, такова страдание да причиниш на семейството и ти да познаваш човека”, каза и Константинов.

Двамата са убедени, че директорката, прикривала Йоан, трябва да отговаря пред закона. Потърсихме я в дома й, но безуспешно.

Чичото на жертвата Илиян Георгиев пък недоумява наказанието за убиеца на Георги, което законът предвижда – от 2 до 8 години затвор.

„Като близък изпитвам страшна болка всеки ден. Гого беше прекрасно дете, с прекрасни възможности, щеше да бъде чудесен човек”, заяви чичото.

„Не бих желал един човек извършил такова деяние съвсем скоро да се върне обратно в едно общество”, допълни той.

Укриването на Йоан от близки и съученици реално е затруднило работата на полицията поне с 6 месеца, признаха разследващи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *